Hier kan je zien hoe geboortes ook kunnen gaan, heel iets anders dan die paniek episodes die je in veel fictie films ziet.

Wendy wilde graag veel familie om haar heen. Ze gebruikt haar eigen manier om er in te komen en daarna is het een gezellige boel. Toch weet ze zich heel goed op haar golven te concentreren en diep te ontspannen. Ze heeft geen pijn tijdens de geboorte, wel een intens gevoel. Dit beschrijft ze ook in haar film. Naderhand zie je mooie beelden van haar placenta. (Als je dat onprettig vindt, zet je de film dus stil na de geboorte.)

 

Bij Sophia in Kuala Lumpur zie je rustig het hoofdje tevoorschijn komen, even later floept het hele baby'tje eruit. Rustig, ontspannen en relaxed. De muziek is wat aanwezig, maar je hoort ook het geluid van de kamer er doorheen.

 

Susy ging lekker wandelen toen haar geboorte begon. Je ziet hoe ze tussendoor snackt, hoe haar man haar bij staat en hoe ze eventjes in paniek raakt omdat er 'iets geks' gebeurt in haar geboortebad. Ze had namelijk nog niet verwacht dat de baby er al was. Daisy komt heel rustig ter wereld met de vruchtvliezen nog in tact.

 

 

Een korte clip van een vrouw met volledige ontsluiting die haar golven rustig weg ademt. 'Zo ziet volledige ontsluiting eruit.'

 

Grappige TED Talk over de ervaringen van een vrouw met HypnoBirthing en een hele duidelijke uitleg hoe het werkt. Ideaal voor sceptische partners.

 

Deze twee vrouwen hebben een gesprek over de voor en nadelen van HypnoBirthing en hoe de westerse maatschappij nu omgaat en aankijkt tegen bevallingen. Wel in het Engels. De ene vrouw was erg skeptisch, had al 4 bevallingen meegemaakt maar wilde voor haar 5e HypnoBirthing een kans geven. Ze wil haar ervaring graag delen.